Reglement

 

Datum:
Zondag 24 november 2024

Locatie:
Dolfijn | the plays to be, Ringbaan Oost 2a, 5013 CA  TILBURG

Event:
Bowlingtoernooi voor vijfmansteams, 24 games, zonder finale. Maximaal 24 teams.

Erkenning:
NBF Klasse 3 toernooi.

Aanmelden:
Via email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op +31 629 025 045.

Deelnamekosten:
€ 250 per team, voor 1 november 2024 over te maken op IBAN NL78 RABO 0144 6329 26. Waarom vooruitbetalen?
Bij inschrijving en betaling na 1 november 2024 zijn de deelnamekosten € 300 per team.

Deelname wachtijst:
Als er meer dan 24 teams aanmelden zal er een wachtlijst worden geopend.

Speelwijze:
2 x 12 games Baker Format Vijfmans. Ieder team speelt steeds twee games op een banenpaar, daarna wordt er gewisseld van banenpaar. In Baker Format speelt de speler op positie 1 de frames 1 en 6, de speler op positie 2 speelt de frames 2 en 7 etc. De speler op positie 5 speelt frame 5 en het gehele 10e frame. De volgorde van de spelers mag voor aanvang van iedere game aangepast worden.

Teamsamenstelling:
Ieder team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 6 spelers (1 reserve). Indien een team met minder dan 5 spelers is, levert iedere ontbrekende speler een "0"-score op in de frames die deze speler zou spelen.

Boosterteam:
Alleen in het geval van een oneven aantal teams kan er door de reservespelers een zogenaamd boosterteam worden gevormd. Dit team speelt niet mee voor het klassement maar dient alleen als baanvulling.

Wissels:
Spelers mogen op ieder moment worden gewisseld, dus ook (eenmalig) tijdens een game of frame.

Ingooien:
Voor ieder blok van 12 games kan 15 minuten worden ingegooid, ook door de reserve. Er is daarna geen mogelijkheid voor ingooien.

Oliepatronen:
Er wordt gespeeld op twee verschillende patronen. De ochtendsessie wordt gespeeld op patroon A, de middagsessie op patroon B. De patronen worden uiterlijk een maand voor aanvang bekendgemaakt.

Eindstand:
De eindstand wordt bepaald door de score over 24 games.

Ex Aequo:
In geval van een gelijke stand in de eindrangschikking zal het team met het kleinste verschil tussen de scores van blok A en blok B de hoogste positie worden toegewezen. Mocht er hierna nog steeds een gelijke stand bestaan die van invloed is op de verdeling van het prijzengeld, zal er een extra game worden gespeeld.